Yaklaşan Etkinlikler

Etkinlik yok

İstanbul Yelken Kulübü tarafından organize edilen Ahmet Serim Kupası 28 Temmuz Pazar günü yapıldı. 10 teknenin mücadele ettiği bu anlamlı organizasyonda sonuçlar tamamlanan 16 yarış üzerinden alındı.

İstanbul Yelken Kulübü, Fenerbahçe ve Galatasaray Kulüplerinden sporcuların mücadele ettiği yarışlarda ilk üç dereceye giren sporcular;

1- Sami Efegil (GS)
2- Mehmet Yaşar Yücel (İYK)
3- Levend Gürkan (İYK)

IOM sınıfın Türkiye'de oluşması ve gelişmesi için öncülük etmiş, emek sarfetmiş ağabeyimiz Ahmet Serim anısına her yıl İstanbul Yelken ahmet serim topKulübü tarafından bir anma yarışı düzenlenmektedir. Ahmet Serim, IOM sınıfının resmi olarak Türkiye'de başladığı 1996 yılı öncesinde ülkemizde böyle bir sınıfın eksikliğini görüp kolları sıvamıştır. World Sailing güncel adı ile "Radyo Yelken" olarak bilinen ve o zamanki adıyla IYRU'da "Radyo Kontrollü Model Yatlar" olarak tanımlanan branşın ülkemizde pek bilinmediği bir dönemde yelken camiasında bu konuda bilgiler paylaşmış, modelci yelkencilere ulaşmış, kulüplerde ilgilenebileceklerin katıldığı küçük toplantılar düzenleyerek tanıtımlar yapmıştır. Böylece bu işi başlatabilecek ilk çekirdek topluluğu bir araya getirmeyi başarmıştır. İlk orijinal ve lisanslı tekne üretimi için ön ayak olmuştur. 1996 yılında Türkiye Yelken Federasyonu tarafından sınıfın resmi olarak kabulünü sağlamış ve ilk sınıf sekreteri olarak görev yapmıştır.

Ahmet Serim bu sınıf için ayırdığı tüm vaktini sınıfın gelişmesi, yaygınlaşması için harcamıştır. 1995 yılında Türkiye'de lisanlı olarak üretilen  ilk orjinal IOM dizaynı Tinto'dan kendisi de almış ancak o tekne hiçbir zaman tamamlanıp denize inememiştir.

_____________

Yarış sonuçları tam listesi için tıklayın

Ahmet Serim Kupası derece alan sporcular  20190728 ahmetserim 03

 

 

  

worldsailing

IRSA Logo 2

IOMICAbanner

Tyf Logosu cmyk 3