Yaklaşan Etkinlikler

Etkinlik yok

Türkiye Yelken Federasyonu programında bulunan IOM Sınıfı Türkiye Şampiyonası 19-21 Ekim tarihlerinde Zonguldak’ın Karadeniz Ereğli ilçesinde yapıldı. Ereğli Yelken İhtisas Kulübü ev sahipliğinde yapılan şampiyonaya Adana, Ankara, İstanbul, İzmir, Mersin, Tekirdağ ve Zonguldak illerinden toplam 23 sporcu katıldı. 

IMG 7080Cuma günü kayıt işlemleri ve ağırlık ölçülerini takiben iki gruba ayrılan teknelerin ilk olarak B grubu yarışları ile mücadele başladı. Oldukça düşük esen ve zaman zaman duran rüzgar sebebiyle ilk gün ancak 2 yarış tamamlanabildi. Ertesi gün de aynı şekilde devam eden rüzgar hem hakem komitesini hem de yarışçıları oldukça zorladı. Son gün gelen lodos ile yapılan üç yarış sonucunda toplam 10 yarışa erişilerek şampiyona tamamlandı. 

Türkiye ilk IOM sınıfı teknenin doğduğu yer olan Ereğli Yelken İhtisas Kulübü, Radyo Kontrollü Yelken Yarışları için Türkiye’deki en iyi parkurlardan birine sahip. Hakim kuzeyli rüzgarlarda, istenilen uzunlukta sahile paralel rotalar oluşturularak sporcuların ve umpireların tekneler ile birlikte sahil boyunca yürümeleri mümkün olabiliyor. Aynı zamanda sahile dikey uzun yüzer iskele sayesinde farklı rüzgar yönlerinde de parkur kurmakta mümkün.

Toplam 10 yarışlık serinin sonunda 2018 yılı Türkiye Şampiyonu İstanbul Yelken Kulübün’den Kaya Dinar oldu. İkinciliği yine İstanbul Yelken Kulübünden Levend Gürkan üçüncülüğü ise Galatasaray Spor Kulübünden Orkun Anaoğul aldı.  

Şampiyonada dereceye giren sporculara ödülleri kulüp tesislerinde yapılan ödül töreninde Ereğli Kaymakamı, Ereğli Belediyesi Başkanı ve Sahil Güvenlik Bot Komutanı tarafından verildi. Ayrıca şampiyonanın tek bayan yarışmacısı Ankara Yelken kulübünden Bengü Gürkan ve Türkiye'de ilk IOM tekneyi denize indiren Ereğli Yelken İhtisas Kulübü’nden Caner Erdem’e özel ödül verildi. 

 

Yarış sonuç tablosu-->

 

 

IMG 0001 IMG 0002

IMG 7046 IMG 7050

IMG 7055

worldsailing

IRSA Logo 2

IOMICAbanner

Tyf Logosu cmyk 3